Manfield House, London

Logo
  • The project involved the full refurbishment of the existing steel framed brick/stone clad ten-storey building. Initial feasibility study reviewed the future mixed-use office/hotel/residential/retail.
  • The rear of the building, which was originally six storeys in height, has had additional floors added to make the entire building the same height.
  • Works included relocation of the central core, infilling the central light well to provide three new lifts and a new staircase to maximise floor area and improve building efficiency.
  • The services scheme incorporated central bulkhead solution to maximise the ceiling heights.
  • Complex balanced foundations within the existing structure which clashed with the new reinforced concrete life shafts and UKPN substation house within the basement were discovered during construction, and solutions worked out on site.
  • The scheme achieved BREEAM ‘Excellent’ with a score of 82.17% EPC rating B (39).
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Our Portfolio